HRM

Asscher: 100 miljoen voor banenplan in zorg

Het kabinet stelt 80 tot 100 miljoen euro beschikbaar voor een banenplan in de zorgsector. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat gezegd in een interview met De Telegraaf van maandag. Voorwaarde is dat werkgevers en vakbonden in de sector een vergelijkbaar bedrag op tafel leggen.

Asscher spreekt van een 'megasectorplan'. "De komende jaren gaat er gigantisch veel overhoop in de zorg. Mensen blijven langer thuis wonen waardoor een ander soort banen nodig is."

Jongeren

De minister hoopt dat met het plan ook jongeren aan het werk worden geholpen. "Als de zorgsector als geheel optreedt dan hoeft een instelling niet op eigen houtje iemand te ontslaan. Dit wordt een groot gezamenlijk plan voor banen in de zorg, voor omscholing en bijscholing. Daarmee moet er voor worden gezorgd dat mensen aan de slag kunnen in hun mooie sector en niet thuis terecht komen."

Het kabinet heeft vorig jaar 600 miljoen uitgetrokken voor banenplannen in de diverse sectoren. Daarvan is nog 400 miljoen over. Er zijn tot dusver zes sectorplannen goedgekeurd, onder meer in de bouw, in de transportsector en in de kinderopvang. Dinsdag gaat een nieuwe aanvraagperiode van start. (ANP)

---

Meer weten over human resource management (hrm) en management development in de zorg? Via Skipr hrm blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

De Groot

31 maart 2014

Hoe verkoop ik een product twee keer!!
Er was 600 miljoen beschikbaar in de afspraken rond het sociaal akkoord. De zorgsector tekent voor de eerste fase voor 135 miljoen in(dus met een bijdrage van 135 vanuit de sector) Dat is te succesvol...dus doet de minister royaal en brengt het terug naar 100 miljoen. Extra? Nee, 35 miljoen minder dan mogelijk was. En maar vertellen dat je iets extra doet. Vroeger heette dat 'de kluit belazeren'.....

Mol

2 april 2014

Zo heet het nog steeds de Groot, maar Dhr Asscher denkt dat hij slim is.

Top