ACTUEEL

Finalisten V&VN Zorgaward 2009 bekend

Initiatieven van Woonzorgvoorziening Westersypen in Scharsterbrug, GGNet in Apeldoorn en De Beukenhof in Loosdrecht staan in de finale voor de V&VN Zorgaward 2009.

Toepasbaarheid en nut initiatieven

De drie finalisten zijn geselecteerd vanwege het nut voor de cliënt en de toepasbaarheid door andere verzorgenden. Bij Woonzorgvoorziening Westersypen zijn verzorgenden als zelfstandigen een kleinschalige woonvoorziening gestart onder de noemer ‘Wonen als thuis’. GGNet geeft met ‘Verwenzorg Apeldoorn’ bewoners van de psychiatrische instelling persoonlijke aandacht en betrokkenheid. De derde finalist is De Beukenhof waar bewoners van gesloten afdelingen toch vrij zijn door domotica-oplossingen en protocol voor de omgang met domotica. Het initiatief heet ‘Gesloten, maar toch open’.

Toekenning V&VN Zorgaward 2009

De V&VN Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden. De vakjury en deelnemers van de Dag van de Verzorging kiezen de winnaar. De vakjury bestaat uit Marian Kaljouw (voorzitter V&VN), Aad Koster (directeur ActiZ), Atie Schipaanboord (directeur NPCF), Sietse Posthuma (redactie TVV) en Klara van de Luitgaren (V&VN Verzorgenden). De uitreiking is op 6 oktober tijdens de Dag van de Verzorging in de Blokhoeve te Nieuwegein.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top