Artikel

Marian Kaljouw

Marian Kaljouw is voorzitter van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), de landelijke beroepsvereniging van de grootste beroepsgroep in de zorg. Ook is zij lid van de Adviesraad van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

 

Onderwijs

Marian Kaljouw heeft met name ervaring en deskundigheid binnen het verpleegkundige vervolgonderwijs en management. Zij volgde diverse (management)opleidingen. Na haar opleiding tot verpleegkundige specialiseerde heeft zij zich in cardiac care en intensive care gespecialiseerd. In 1998 behaalde ze haar doctoraat aan de Universiteit Maastricht met haar proefschrift ‘Behoeften van familieleden van intensive care patiënten’.

Werk

In juni 2005 werd Marian Kaljouw voorzitter van koepelorganisatie Algemene Vergadering Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV). Sinds de fusie van de AVVV met diverse beroepsverenigingen in 2006 is zij voorzitter van V&VN. Daarnaast is Marian Kaljouw directeur van CAMERA, Centrum voor Organisatie & Ontwikkeling te Nieuwegein, onderdeel van de Antonius Mesos Groep. Vanaf april 2007 is zij lid van de Adviesraad van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Janne Sanderse

23 maart 2011

Beste Marian,
Gisteren zag ik je op tv, mbt het onderwerp 'meer personeel nodig in de ouderenzorg'. Ik wil je graag m'n idee voorleggen om mensen van 60 plus daarvoor in te zetten. Er zijn ongetwijfelt meer mensen zoals ik, die een ruime verpleegkundige ervaring hebben en zich graag willen inzetten voor een paar dagen of dagdelen per week. Nu besteed ik dat aan vrijwilligerswerk in de zorg. Deze 60-plussers zouden aangeschreven kunnen worden en ingezet. Natuurlijk is het aantrekkelijker om jonge mensen voor dit mooie werkveld te werven en valt daartoe nog veel te verbeteren om het aantrekkelijk te maken. Dit idee wil vooral voorzien in de nood die er nu al is. Ik hoop dat je hier iets mee kunt.
Met vriendelijke groet,
Janne Sanderse.

Top