ACTUEEL

Frans lab raakt fragmenten SARS-virus kwijt

Het prestigieuze Franse laboratorium Pasteur in Parijs is 2.349 buisjes met fragmenten van het dodelijke SARS-virus kwijtgeraakt. Dat heeft het instituut zaterdag 12 april bekend gemaakt.

Het virus in de kwijtgeraakte buisjes is niet actief, meldt Institut Pasteur. Het infectierisico is wordt daarom ingeschat op ‘nul’.

Het verlies van de buisjes kwam aan het licht tijdens een jaarlijkse inventaris. Het lab heeft daarna de Franse gezondheidswaakhond ingeschakeld, Deze heeft een diepgravend onderzoek in het lab ingesteld. De zoektocht, die vier dagen duurde, heeft echter niks opgeleverd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 april 2014

Nou die verzekering dat het niet gevaarlijk is is natuurljk flauwekul. Sars valt onder de ABC wapens.

En dit zei Putin vandaag:

Poetin: Oekraïne op rand van burgeroorlog

MOSKOU -
Door de escalatie van het conflict in Oekraïne staat het land op de rand van een burgeroorlog. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin in een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, maakte het Kremlin dinsdag bekend.


Vladimir Poetin
Poetin hekelde in het gesprek de „ongrondwettelijke” koers van de regering in Kiev. Het zint de president niet dat „met geweld protesten worden onderdrukt” in het zuidoosten van Oekraïne.
Beide leiders zouden het belang hebben benadrukt van het geplande topoverleg tussen Rusland, de Verenigde Staten, Oekraïne en de Europese Unie. Volgens het Kremlin wordt gehoopt dat „de bijeenkomst een duidelijk signaal afgeeft dat helpt de situatie een vreedzame richting te sturen.”

Goed, en hier in Nederland blijven we maar praten alsof er niets aan de hand is. Straks slaat de vlam in de pan en Nederland overweegt al F16 in te zetten.

En hier maar lullen over de bekende problemen in de zorg.

Top