ACTUEEL

Jeugdzorg daagt Arnold Heertje en GeenStijl

Bureau Jeugdzorg Amsterdam sleept publicist Arnold Heertje en website GeenStijl voor de rechter. De jeugdbescherming eist dat Heertje en de site twee van haar medewerkers uit de publiciteit houden. Heertje openbaarde begin april de namen van de twee gezinsmanagers in een column op de website van RTL Nieuws. GeenStijl nam de personalia over.

RTL verwijderde de namen, maar GeenStijl weigert dat. Volgens een woordvoerster van Bureau Jeugdzorg lijden de medewerkers schade door het vermelden van hun namen. "Zij werken niet op persoonlijke titel. We willen onze medewerkers beschermen." Donderdag dient het kort geding bij de rechtbank in Amsterdam.

Prometheus

Ook uitgeverij Prometheus is onder de gedaagden. Begin mei brengt de uitgeverij een boek van Heertje uit waarin hij onder meer aandacht besteedt aan de werkwijze van Jeugdzorg. Stichting Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam eiste vooraf inzage in het werk, maar dat is geweigerd.

Jeugdzorg is volgens de woordvoerster in gesprek met GeenStijl. "Het zou kunnen dat we er eerder met elkaar uitkomen dan dat de rechter zich over de zaak buigt." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top