Tech

Philips sluit deal met Karolinska ziekenhuis

Philips sluit deal met Karolinska ziekenhuis

Elektronicaconcern Philips heeft een meerjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met het gerenommeerde Karolinska University Hospital in Stockholm. De deal is gericht op vernieuwing van de zorg en omvat onder meer omvat een research & development-programma en een onderwijsprogramma.

In het kader van de overeenkomst zorgt Philips voor installatie, onderhoud, modernisering en vervanging van alle medische beeldvormingssystemen voor de nieuwe locaties van het universiteitsziekenhuis in Solna.

Nieuwbouw

De deal maakt onderdeel uit van grootschalige nieuwbouw, die in 2016 voltooid moet zijn. Hiermee wil het Karolinska University Hospital zijn positie als een internationaal toonaangevend academisch ziekenhuis verder te versterken. Zo gaat het ziekenhuis werken met zorgpaden waarbij zorgverlening, klinisch onderzoek en onderwijs zijn geïntegreerd.

Ook de deal met Philips is sterk gericht op innovatie. Het nieuwe Karolinska University Hospital kan gedurende een meerjarige termijn, tegen voorspelbare kosten beschikken over de nieuwste beeldvormingssystemen en -diensten, ook van andere fabrikanten. Verder gaat Philips in het nieuwe universiteitsziekenhuis een onderzoeks- en innovatiecentrum inrichten om onderzoekers uit de medisch-technologische industrie, het ziekenhuiswezen en de academische wereld samen te brengen en zo bij te dragen aan een nauwer contact tussen zorgverlening en klinisch onderzoek. De verwachting is dat dit de omzetting van onderzoeksbevindingen in nieuwe genees- en behandelmethoden zal helpen te versnellen.

Bijzonder punt van aandacht zijn de milieueffecten. Zo verbruiken de MRI-scanners 20 procent minder energie dan het marktgemiddelde.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top