ACTUEEL

Voorlopig geen algehele griepvaccinatie

De Gezondheidsraad en het RIVM vinden het “op dit moment” niet nodig om de hele Nederlandse bevolking in te enten tegen de Mexicaanse griep. Minister Klink heeft aangegeven het advies te zullen volgen.

Zorgpersoneel

Toch komen op basis van het huidige advies nog altijd enkele miljoenen mensen voor vaccinatie in aanmerking. Mensen die in de gezondheidszorg werken en verhoogde kans lopen om in contact komen met besmette patiënten, zouden als eersten moeten worden gevaccineerd. Ook zestigplussers alsmede iedereen die verder ook altijd al een oproep voor de jaarlijkse griepprik krijgt, zouden op grond van de huidige inzichten gevaccineerd moeten worden.

Mantelzorgers

De Gezondheidsraad adviseert daarnaast vrouwen die minstens drie maanden in verwachting zijn in te enten, maar alleen als ze tot een medische risicogroep behoren. Tot slot zouden ook gezinsleden en mantelzorgers van mensen die erg ziek kunnen worden of mogelijk zelfs zouden kunnen sterven door de Mexicaanse griep, ingeënt moeten worden. Het griepserum komt eind oktober beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top