ACTUEEL

Patiënten geven huishoudelijke hulp dikke 8

De huishoudelijke hulp krijgt gemiddeld een 8,3 van cliënten van de thuiszorg. Het onderzoeksinstituut voor de gezondheidszorg Nivel enquêteerde ruim tweeduizend cliënten van 22 thuishulporganisaties en kwam tot de conclusie dat mensen over het algemeen goed te spreken zijn over hun huishoudelijke hulp.

Cliënten willen meebeslissen

Huishoudelijke hulpen maken doorgaans goed schoon, zijn hulpvaardig, beleefd en respecteren de privacy. Echter, praktische afspraken, zoals hoe de zorgaanbieder omgaat met de voordeursleutel, kunnen beter. Ook willen cliënten graag meebeslissen over welke persoon hen hulp bij het huishouden geeft.

Geen grote gebreken

Uit het Nivel-onderzoek kwamen geen grote gebreken naar voren. “De laagste score van een organisatie was een 7,1”, zei een onderzoekster van Nivel. Het instituut wilde niet zeggen welke thuiszorgorganisaties zij onder de loep heeft genomen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

FNQEfOtqEPgrUR

19 april 2013

Hallo Baukje,Een moedige benlsisisg. Waarom weet ik niet precies maar bij het lezen van juist dit berichtje daalt er een gevoel van rust in me neer. En natuurlijk gun ik van harte dat je in die laatste periode fijne mensen om je heen hebt..liefs,Taorah

Top