Finance

Ook Achmea vergoedt euthanasie door kliniek

Alle grote zorgverzekeraars vergoeden sinds donderdag euthanasie via de Levenseindekliniek. VGZ, Menzis en CZ deden dat al en nu heeft ook verzekeraar Achmea een contract gesloten met de kliniek. Dat liet de Levenseindekliniek donderdag weten.

In oktober vorig jaar leek het voortbestaan van de kliniek nog in gevaar, omdat de hulp niet vergoed werd en volledig betaald moest worden uit schenkingen en subsidies. Directeur Steven Pleiter liet zich toen kritisch uit over de opstelling van de verzekeraars.

Liefdadigheid

Een woordvoerder van de kliniek is donderdag opgetogen. "Hartstikke mooi dat we in een korte tijd alle verzekeraars over de streep hebben getrokken." Volgens Pleiter is het belangrijk dat de kliniek nu niet langer afhankelijk is van liefdadigheid.

De Levenseindekliniek bestaat nu twee jaar. Sinds de oprichting in maart 2012 kreeg de kliniek 1200 euthanasieverzoeken binnen. Daarvan werden er 322 gehonoreerd. Bij 117 mensen bleek de behandelend arts na bemiddeling door de kliniek alsnog bereid zelf de euthanasie te geven. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top