ACTUEEL

Bestuur MCA doorbreekt radiostilte met vakbonden

De vakbonden krijgen op 31 augustus na lang wachten een gesprek met de raad van bestuur van het Medisch Centrum Alkmaar. Vanuit de leiding is er sinds februari “een radiostilte in acht genomen, ook naar het personeel toe'', volgens André Agterberg van NU'91 in het Noordhollands Dagblad.

Bestuurlijke perikelen

Bestuurlijk gezien heeft het Medisch Centrum Alkmaar een zware tijd achter de rug. Begin dit jaar vertrok voorzitter Hans Kedzierski. Kort daarna stapte Bart Bemelmans op, lid van de raad van bestuur. Alleen Freek Korver bleef over. Hierdoor ontstond bovendien een communicatieprobleem in het ziekenhuis, constateerde de kort daarna aangestelde interim-manager Frits van den Broek.

Opdracht interim-manager

De bonden vinden het hoog tijd dat er weer een regulier overleg met de raad van bestuur plaatsvindt. Eric Maas van de AbvaKabo wil in ieder geval weten welke opdracht de interim-manager van de raad van toezicht heeft gekregen ten aanzien van het al dan niet fuseren met het Gemini.

Fusieplannen Gemini en MCA

De fusieplannen tussen het Gemini Ziekenhuis in Den Helder en het Medisch Centrum Alkmaar kwamen in februari onder druk te staan toen de medische staf van het MCA het vertrouwen in de raad van bestuur opzegde. De specialisten in Alkmaar wilden van Bemelmans af. Freek Korver, die van het in 2002 bijna failliete Gemini weer een gezond ziekenhuis maakte en , genoot wel steun van de medische staf. De vakbonden hopen eind augustus antwoord te krijgen op de vraag wat nu de plannen zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top