ACTUEEL

Medische post kazerne Ermelo tijdelijk dicht

Een groot deel van het gezondheidscentrum op de kazerne in Ermelo is tijdelijk gesloten, omdat in de oude gebouwen niet langer verantwoorde zorg kan worden gegeven. De commandant van de landmacht, luitenant-generaal Mart de Kruif, heeft besloten de boel stil te leggen tot de eerste helft van 2015.

Dat meldde minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdagavond in een overleg met de Tweede Kamer. In de medische post van de Generaal Spoorkazerne konden militairen terecht voor behandelingen bij de huisarts, tandarts, fysiotherapeut of voor een poliklinische ingreep. Daarvoor moeten ze voorlopig naar andere kazernes in de buurt, in 't Harde en in Garderen. Dat is ongeveer een kwartiertje rijden vanuit Ermelo, aldus een woordvoerder van Defensie. De huisarts blijft wel spreekuur houden op de kazerne in Ermelo.

IMG

De Inspectie Militaire Gezondheidszorg (IMG) uitte in 2012 al zorgen over de bouwkundige staat van het pand in Ermelo en de hygiëne. In afwachting van de geplande nieuwbouw werden tijdelijke maatregelen genomen en werd de situatie gedoogd. Maar de inspectie heeft die gedoogsteun nu ingetrokken.

De gang van zaken verdient geen schoonheidsprijs, zei Hennis, die maandag over het besluit is geïnformeerd. De ingreep heeft volgens haar alles te maken met de faciliteiten, niet met de zorgverlening. De komende tijd worden versneld maatregelen genomen om de situatie te verbeteren. De nieuwbouw is naar verwachting in 2017 of 2018 klaar. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top