ACTUEEL

Marc Sprenger is kandidaat directeur WHO

Marc Sprenger, directeur-generaal van het RIVM, is de Nederlandse kandidaat voor het directeurschap van het Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) Regionaal Kantoor Europa.

Klink draagt Sprenger voor

Sprenger is voorgedragen door de Nederlandse regering. De lidstaten van de Europese Regio van de WHO kiezen op 15 september hun nieuwe regionaal directeur. Sprenger dingt met vier andere kandidaten naar deze functie.

"Betrouwbare hoeksteen"

Volgens minister Ab Klink van VWS is Marc Sprenger “een van die betrouwbare hoekstenen in de publieke gezondheid”. De manier waarop het RIVM het voortouw neemt in crises zoals de uitbraak van de nieuwe griep, laat volgens minister Klink de nauwe link zien tussen expertise en actief, betrouwbaar risico management.

CV Marc Sprenger

Marc Sprenger is sinds september 2003 directeur-generaal van het RIVM. Sinds september  2004 is hij daarnaast voorzitter van de raad van bestuur van het Europese Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) te Stockholm. In 1993 werkte Marc Sprenger voor het eerst op het RIVM. Tot 1999 was hij het hoofd van het Centrum voor Infectieziekten Epidemiologie (CIE).

Virologie en influenza

Van 1999 tot 2003 was Marc Sprenger directeur Zorg van het College voor Zorgverzekeringen. Tussen 1991 en 1993 was Marc Sprenger directeur van het WHO Nationaal Influenza Centrum, ondergebracht bij de afdeling Virologie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Opleiding en achtergrond

Sprenger studeerde medicijnen aan de Universiteit van Maastricht tot 1988. Hij promoveerde aan de Erasmus Universiteit op het onderwerp influenza. In 1993 specialiseerde Marc Sprenger zich in de medische microbiologie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top