ACTUEEL

Oud-politica leidt rvt Rutgers WPF

Oud-politica Andrée van Es is per 2 juli 2014 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Rutgers WPF, kenniscentrum seksualiteit. Ze volgt in deze rol Bert Koenders op, hoofd van de VN-vredesmacht in Mali.

Directeur Dianda Veldman van Rutgers WPF is blij moet de benoeming. “Andrée van Es heeft met haar achtergrond in de politiek, bij de overheid, in de non-profitsector en in een grote gemeente een prachtige combinatie van kennis en ervaring, waar Rutgers WPF haar voordeel mee kan doen.”

GroenLinks

Van Es (1953) was van 1981 tot 1990 lid van de Tweede Kamer namens de PSP en GroenLinks. Na haar vertrek uit de politiek was ze onder meer werkzaam bij de omroep, directeur van 'De Balie', voorzitter van GGZ Nederland en directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Van 2010-2014 was zij voor GroenLinks wethouder in Amsterdam.

Naast Van Es is voormalig directeur Laurent de Vries van GGD Nederland als lid toegetreden tot de raad van toezicht.  De Vries (1959) is momenteel bestuurder van zorginstelling Viattence. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top