HRM

GGZ Friesland schrapt 120 formatieplaatsen

GGZ Friesland schrapt 120 formatieplaatsen

GGZ Friesland verwacht de komende jaren circa 120 formatieplaatsen te moeten schrappen. De aanbieders van ggz mikt daarbij op het verminderen van banen in staf- en ondersteunende functies.

Basis voor de reorganisatie is een uitgebreid onderzoek, uitgevoerd door een onafhankelijke partij. De afgelopen maanden heeft dit bureau de organisatie doorgelicht en samen met directie en management de kerntaken bepaald, zo laat GGZ Friesland in een persbericht weten. Op basis van dat onderzoek is een nieuwe opzet voor de concernstaf en ondersteunende diensten gemaakt. De verwachting is dat efficiënter gewerkt kan worden door alleen te doen wat strikt noodzakelijk is en meer te automatiseren en te standaardiseren.

Zorgvuldig

“Om goede zorg te kunnen blijven garanderen en zorg te dragen voor een toekomstbestendige organisatie, is dit de beste aanpak”, stellen bestuurders Adriaan Jansen en Wouter Teer met een verwijzing naar de teruglopende budgetten in de ggz. “Het is voor iedere individuele medewerker erg ingrijpend, maar GGZ Friesland voert dit bezuinigingstraject op de meest zorgvuldige manier uit.”

Nadat vorige de medewerkers zijn geïnformeerd buigt de medezeggenschapsraad zich nu over de plannen. De Ondernemingsraad heeft zich bij het gehele traject actief laten betrekken en informeren. Daarnaast wordt er zorgvuldig overlegd met de vakbonden. Eind van het jaar zullen de precieze gevolgen van de noodzakelijke bezuinigingen bekend zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top