ACTUEEL

70.000 leerlingen in speciaal onderwijs

Afgelopen schooljaar volgden 70.000 basisschoolleerlingen speciaal onderwijs. Ruim 38.000 van hen gingen naar het speciaal basisonderwijs. Daar krijgen ze meer ondersteuning dan mogelijk is in het reguliere basisonderwijs. Bijna 32.000 leerlingen gingen naar een speciale school voor basisonderwijs.

Het gaat dan om kinderen met een handicap, stoornis of langdurige ziekte, die daardoor geen regulier basisonderwijs kunnen volgen. Ze zijn bijvoorbeeld blind en/of doof, hebben een of meerdere handicaps of zijn zeer moeilijk opvoedbaar.

CBS

In totaal volgden ongeveer 1,5 miljoen kinderen afgelopen schooljaar primair onderwijs. Het gros daarvan (95 procent) ging naar het reguliere basisonderwijs. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vanaf augustus wordt passend onderwijs ingevoerd op reguliere scholen. Het is dan de bedoeling dat leerlingen met beperkingen zo veel mogelijk naar reguliere scholen gaan, tussen hun leeftijdsgenootjes, maar met extra begeleiding. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top