ACTUEEL

Patty van Belle stapt per direct op bij Arduin

Patty van Belle heeft haar functie als bestuursvoorzitter bij Stichting Arduin neergelegd. Dit heeft de raad van toezicht van de Zeeuwse gehandicaptenzorginstelling laten weten.

De reden voor het vertrek is volgens de raad van toezicht dat de organisatie een bestuurder nodig heeft met een “meerjarig commitment”. Deze persoon moet Arduin de komende jaren leiden, waarbij Arduin "nieuwe samenwerkingsverbanden moet aangaan met overheden en andere ketenpartners". Van Belle legt mede vanwege persoonlijke redenen en in overleg met de raad van toezicht haar functie nu neer.

Tegenover de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) stelt voorzitter raad van toezicht van Arduin Wim van Gelder dat de huidige situatie vraagt om iemand die kan opereren in een complexer zorglandschap. Zo zal er na de decentralisatie per januari 2015 met dertien Zeeuwse gemeenten moeten worden onderhandeld. "Het organisatorische aspect krijgt een zwaarder accent", zo vindt Van Gelder.

Interim manager

Patty van Belle is sinds 2008 bestuursvoorzitter van Stichting Arduin. De taken van Van Belle worden tijdelijk waargenomen door het managementteam van Arduin. De raad van toezicht meldt dat er zo snel mogelijk een interim manager aangesteld zal worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top