ACTUEEL

Hoefsmit wordt bestuursvoorzitter Nij Smellinghe

Norbert Hoefsmit wordt interim bestuurder van ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana. De raad van toezicht heeft hem per 1 oktober benoemd tot interim voorzitter van de raad van bestuur.

Hoefsmit vult daarmee de vacature in die is ontstaan na het vertrek van Peter Littooij bij Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana. Littooij wordt per 1 oktober lid van de raad van bestuur van het Groningse Martini Ziekenhuis.

Ervaring

Norbert Hoefsmit is 54 jaar. Hij heeft zowel een medische als een bedrijfskundige achtergrond en vervulde in zijn loopbaan diverse management- en bestuursfuncties in de zorg en bij zorggerelateerde organisaties. Zo heeft hij in de afgelopen drie jaar het Integraal Kankercentrum Nederland gevormd uit regionale kankercentra. Daarnaast heeft Hoefsmit ervaring in het besturen van ziekenhuizen. Hij vervulde bestuursfuncties binnen onder meer de  IJsselmeerziekenhuizen, Ziekenhuis Gooi Noord en het Diakonessenziekenhuis Utrecht.

De Jutters

Hoefsmit is in de afgelopen negen maanden betrokken geweest bij De Jutters, een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Deze instelling is in de financiële problemen geraakt door de introductie van de DBC-financiering en de transitie in de jeugdzorg. Per 1 januari 2015 fuseert De Jutters met Jeugdformaat, een regionale aanbieder van jeugdzorg. Daarnaast is er een intensieve samenwerking gerealiseerd met de Parnassia Groep.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top