ACTUEEL

Anderhalve ton voor disfunctionerende cardioloog

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem moet anderhalve ton betalen aan een inmiddels ontslagen disfunctionerende cardioloog. Dat meldt RTLZ.

De arts werkte sinds 2010 als cardioloog voor het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Daarnaast werkte hij deels in het dottercentrum in Dordrecht, een samenwerkingsproject met het Albert Schweitzer Ziekenhuis in die stad.

Samenwerkingsproblemen

In het dottercentrum ontstonden zulke grote samenwerkingsproblemen tussen de cardiologen dat  de raden van bestuur de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) inlichtten. Ook lieten ze een onderzoek uitvoeren. Als gevolg daarvan werd de interventiecardioloog begin dit jaar zowel door het ziekenhuis in Gorinchem als Dordrecht ontslagen.

De arts meende te zijn ontslagen omdat hij misstanden binnen het dottercentrum aan de kaak stelde. Voor het Scheidsgerecht Gezondheidszorg claimde hij een schadevergoeding van 900 duizend euro. Het scheidsgerecht oordeelde dat de arts het ontslag door het ASZ grotendeels aan zichzelf te wijten had. Het Beatrixziekenhuis moet hem wél een ontslagvergoeding van 135 duizend euro betalen. Ook moet het ziekenhuis hem juridische kosten van ruim 17 duizend euro vergoeden.

Fors

“Er waren geen twijfels over de deskundigheid van deze dokter, maar er was sprake van een terugkerend communicatieprobleem”, reageert een woordvoerder van het Beatrixziekenhuis tegenover RTL Nieuws. “De situatie was niet houdbaar. In principe had de arts bij ons kunnen doorwerken, maar gezien onze nauwe samenwerking met het ziekenhuis in Dordrecht was dat in de praktijk moeilijk. Daarom is besloten tot een forse, maar redelijke vergoeding.”

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

kelly wind

2 oktober 2014

er lopen veel foute artsen bij het dortse " beste ziekenhuis van nederland"

Top