ACTUEEL

Zoetermeers ziekenhuis leidt zelf verpleegkundigen op

Zeventien leerlingen van de nieuwe opleiding verpleegkunde van het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer krijgen hun opleiding in het ziekenhuis in plaats van in de schoolbanken. Zij beginnen donderdag aan hun vierjarige opleiding.

Contract ziekenhuis

Het ziekenhuis werkt hiervoor samen met het Zoetermeerse ROC ID College. Nieuw is dat het ziekenhuis de inhoud van de opleiding bepaalt. De studenten gaan eerst een half jaar naar school. Daarna krijgen ze een contract in het ziekenhuis en gaan dan nog maar één dag naar school. Dit meldt Radio TV West.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Reulen

15 september 2009

Ik lees het goede nieuws van het ID college.

en natuurlijk staat er ook het een en ander over het VOS traject tussen het TweeStedenZiekenhuis en het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg in.

Maar er zijn veel meer van dit soort trajecten al aan de gang.

bijvoorbeeld in Amsterdam zal bij een grote oragnisatie voor verstandelijke gehandicapten in februiari de eerste medewerkers slagen voor hun opleiding.

Deze opleiding is geheel CGO en op maatgemaakt voor deze organisatie. Verder kan ik u meedelen dat deze medewerkers geheel niet meer op school komen, de docent komt naar de organisatie toe, Verder is er in deze opleiding veel inbreng in van expertiese vanuit deze organisatie.

Deze organisatie is niet de enige organisatie.

In Brabant is er ook een thuiszorgorganisatie die al sinds 2006 hun medewerkers op deze manier opleiden.

Een GGZ organisatie in Brabant is in september gestart met een maatwerktraject.Het is wel weer goed om te lezen dat scholen en zorginstelling nauwer met elkaar gaan werken.Jos Reulen

accountmanager

Nationaal Consortium voor Bedrijfsgroepen

T 013 539 7077

M 06 346 55 528

jreulen@roctilburg.nl

Top