ACTUEEL

NHS-personeel legt werk neer

Duizenden medewerkers van de Britse Nationale Gezondheidsdienst (NHS) zijn maandagmorgen aan een 4 uur durende staking begonnen. Ze eisen een loonsverhoging van 1 procent, maar volgens de regering is daar geen geld voor.

“We hebben een heel duidelijke analyse gemaakt van de gevolgen van zo'n maatregel'', zei minister van Volksgezondheid Jeremy Hunt tegen de BBC. “Als we die zouden doorvoeren, moeten directies van ziekenhuizen dit jaar 4000 verpleegkundigen ontslaan en volgend jaar nog eens 10.000.''

Stiptheidsacties

Onder de stakers zijn verplegend personeel, vroedvrouwen en ambulancemedewerkers. De staking van het NHS-personeel treft voornamelijk Engeland, maar ook in Noord-Ierland legt een aantal medewerkers tijdelijk het werk neer. Spoedeisende hulp wordt wel verleend.

Na maandag houdt het NHS-personeel 4 dagen lang stiptheidsacties. Bij de protesten zijn zes bonden betrokken. Die hebben gezamenlijk circa  400.000 leden. Onder hen zijn ook schoonmakers, receptionisten en administratieve medewerkers. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top