ACTUEEL

'Ziekenhuis alleen klaar voor ebolapatiënt uit Afrika'

De academische ziekenhuizen in Nederland zijn goed voorbereid op de komst van mogelijke ebola-patiënten die in West-Afrika besmet zijn geraakt. Het is maar de vraag of dat ook geldt voor patiënten uit bijvoorbeeld Texas of Spanje.

Dit zegt Alexander Friedrich, hoofd van de afdeling medische microbiologie en infectiepreventie in het UMCG in Groningen, op Nos.nl.

Scenario's

Friedrich onderscheidt in het artikel verschillende scenario's, In de eerste twee komt een patiënt met mogelijke of daadwerkelijke ebola naar het ziekenhuis. Op die scenario's zijn de ziekenhuizen volgens hem wel voorbereid.

Ingewikkelder

Het derde scenario is veel ingewikkelder. Dat speelt nu in Texas, zegt Friedrich. Daar zijn familieleden en zorgverleners in contact geweest met een patiënt. Daardoor bestaat er een kans dat er veel patiënten gaan komen. Intussen hebben twee verpleegkundigen ebola.

Logistieke problemen

Als er in Nederland iets vergeijkbaars gebeurt, leidt dat volgens hem meteen tot logistieke problemen omdat er maar een beperkt aantal bedden voor ebola-patiënten beschikbaar is.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top