ACTUEEL

'Zorgbehoevenden horen nog niks van gemeente'

Veel mensen die zorg krijgen die met ingang van 1 januari wordt overgeheveld naar gemeenten, hebben nog niks gehoord over wat er gaat gebeuren. Dat blijkt uit een enquête van het tv-programma Radar, die maandagavond bekend werd gemaakt.

Het gaat om de groep van enkele honderdduizenden mensen die momenteel gebruikmaakt van een regeling onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en straks onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of nieuwe Jeugdwet komt te vallen. Te denken valt aan kinderen met een psychische aandoening of mensen die dagbesteding krijgen.

85 procent van een deel van de pannelleden van Radar zegt nog niets van hun gemeente te hebben vernomen. De helft vindt dat zorgelijk.

Adresgegevens

Jantine Kriens, voorzitter van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, zei in de uitzending dat een aantal gemeenten nog steeds wacht op aanlevering van (adres)gegevens van de betrokken mensen. Wat volgens haar onderbelicht blijft, is dat 2015 een overgangsjaar is en dat dit ook voor de betrokkenen geldt, zodat mensen niet tussen wal en schip belanden. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

hans peltenburg

28 oktober 2014

en bijvoorbeeld de wethouder zorg in Gouda durft dan gewoon de hele maand oktober op vakantie te gaan terwijl er in Gouda ook nog veel open eindes zijn.......

Top