ACTUEEL

Van Rijn steekt stokje voor brief verzekeraars

Staatssecretaris Van Rijn van VWS heeft een brief van zorgverzekeraars waarin AWBZ-cliënten persoonlijk zouden worden geïnformeerd over de veranderingen in de zorg op het laatste moment tegengehouden. Dat meldt RTL Nieuws.

Nadat eerder dit jaar het ministerie van VWS besloot om van een eigen brief af te zien, sloegen de zorgverzekeraars de handen ineen om alle 800 duizend AWBZ-cliënten persoonlijk te informeren over de veranderingen die het kabinet in de zorg wil doorvoeren. Maar op het laatste moment stak Van Rijn een stokje voor de brief. Van Rijn schrijft aan de Tweede Kamer dat de brieven geen persoonlijke informatie bevatten voor de mensen die met veranderingen in de zorg te maken krijgen. Hij kwam "tot de conclusie dat een dergelijke algemene brief geen meerwaarde bood". Daarnaast zouden mensen volgens hem ten onrechte een brief krijgen. Dat zou alleen maar tot verwarring leiden, redeneert hij.

De zorgverzekeraars noemen de opstelling van Van Rijn 'spijtig', aldus RTL. "Goede communicatie naar mensen die daadwerkelijk te maken krijgen met de veranderingen, is in deze fase cruciaal", stelt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

r. m. dalmijn

29 oktober 2014

Ben benieuwd , als het allemaal waar is, naar de motivering van heer Staatssecretaris om adequate voorlichting van de zijde van zorgverzekeraars te blokkeren. En waarom voeren zij of ZN deze kerntaak van moderne fatsoenlijke zorgverzekeraars , ondanks tegenwerking, niet gewoon uit. Op basis van welke wet- en of regelgeving meent Excellentie zo plomp in te kunnen grijpen, juist in een tijd dat zorgverzekeraars de publicitaire wind niet altijd mee hebben. Of hebben we , als Rijksoverheid, eigenlijk geen behoefte aan slimme "oudjes" en andere kwetsbaren.?

C Hoek

31 oktober 2014

Als patienten uit de voorlichting kunnen genereren wat alles voor hen persoonlijk gaat betekenen is het moment daar om uitvoering eraan te geven. Niet eerder.
Hoe goed ook bedoelt, het werkt niet. Kijk naar grote
reorganisatietrajecten bij de rijksoverheden waarbij voorlichting hoge prio kreeg. Ziekteverzuim steeg vaak
tot boven de 50 procent!
En hier is al sprake van zieke mensen!

Hallo....wakker worden!!

Top