ACTUEEL

Neuroloog eist verwijdering van zwarte lijst

Neuroloog Jan Kuks van UMC Groningen eist dat zijn naam, foto en gegevens worden verwijderd van de online zwarte lijst van artsen van Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid-Nederland (SIN-NL). SIN-NL beweert dat Kuks eerlijke diagnostiek, informatie en herstelbehandeling aan slachtoffers van medische fouten weigert.

Aangifte bij politie

Voorzitter van SIN-NL, Sophie Hankes, heeft Kuks aangeklaagd wegens belediging, smaad, laster en schending van het medisch beroepsgeheim. Hankes heeft eveneens aangifte gedaan bij de politie wegens belediging, smaad, laster en mishandeling en het achterlaten van een hulpbehoevende in nood. Kuks heeft volgens Hankes slachtoffers van medische fouten betiteld als ‘indringers in de spreekkamer en als besmettelijke zaken die de mensheid schaden’.

Betrokkenheid commissie Lemstra

Kuks wil ook verwijderd worden uit het persbericht op de site van SIN-NL. SIN-NL schrijft dat de neuroloog een ernstige medische fout door collega-artsen heeft verzwegen en daarmee bijdraagt aan de doofpotcultuur. Mogelijk zijn drie leden van de commissie Lemstra, de commissie die de handelingen van neuroloog Jansen Steur onderzocht, betrokken bij deze zaak, stelt SIN-NL. De organisatie laat zich verder niet uit over hoe de commissieleden betrokken zouden zijn.

Het kort geding dient op woensdag 9 september bij de afdeling civiel recht van de Rechtbank te Groningen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top