ACTUEEL

Bussemaker geeft Winnersway nog een kans

De in opspraak geraakte verslaafdenopvang Winnersway in Leiden mag van staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS verbeteringen treffen. De PVV, SP en VVD eisten sluiting, maar daarvoor is volgens de bewindsvrouw de tijd nog niet rijp.

‘Losersway’

Winnersway is nog in gesprek met het zorgkantoor over plannen om beter te gaan werken. Na eerdere kritische rapporten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het zorgkantoor, gaat het al beter met de instelling, zei Bussemaker. Ook zou het moeilijk zijn voor de mensen die hulp vinden bij Winnersway bij een eventuele sluiting op stel en sprong nieuwe opvang te regelen. VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra vindt dat Winnersway alles heeft verprutst en stelt dat de instelling beter Losersway had kunnen heten.

IGZ eist maatregelen

De IGZ heeft geconstateerd dat de zorg ver onder de maat was. Ook waren de Stichting Winnersway Verslavingszorg, de Stichting Winnersway Werkprojecten en de pinksterkerk Outreach Center Nederland juridisch, financieel en personeel met elkaar verwoven en was er sprake van het doorsluizen van AWBZ-geld. Winnersway heeft inmiddels gehoor gegeven aan de eis van de inspectie dat er geen heel zware patiënten meer behandeld worden. Ook neemt de instelling geen nieuwe patiënten meer aan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top