ACTUEEL

Topsalariswet vervangt salariscode NVZD

Het kabinet wil de ontslagvergoeding voor bestuurders in de publieke en semipublieke sector beperken. Hier valt ook de zorgsector onder. Bestuurders krijgen straks maximaal één jaarsalaris mee bij ontslag. Ook komt er een maximum voor de pensioenen en onkostenvergoedingen. Het kabinet gaat hiermee voorbij aan de salariscode die de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD) begin september bindend heeft verklaard.

Ontslagvergoeding en beloningsnorm

Dat heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken woensdag aangekondigd in een overleg met de Tweede Kamer over topinkomens die uit publieke middelen worden betaald. Ze werkt aan een wetsvoorstel waarin de ontslagvergoeding samen met een beloningsnorm, de Balkenende-norm van  maximaal 181.773 euro, voor bestuurders in de publieke en semipublieke sector wordt geregeld.

Salariscode NVZD vervalt

De salariscode die de NVZD heeft opgesteld, vervalt bij de invoering van de wet. Staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS heeft de Tweede Kamer maandag 7 september laten weten het voorstel voor de topsalariswet in het voorjaar van 2010 te verwachten. In 2011 moet de wet ingevoerd worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top