Tech

De bionische dokter komt er aan

Sharif Wardak van Radboudumc heeft de toekomst gezien. En de toekomst is een chirurg die met een hypersensueel oogcameraatje en big data analyses laat uitvoeren terwijl hij of zij staat te opereren.

Wardak is directeur bedrijfsvoering van het Instituut voor Wetenschappelijk Onderwijs (IWOO) bij Radboudumc. Hij bezocht tijdens de conferentie Exponential Medicine in San Diego een workshop van drievoudig space shuttle astronaut Dan Barry. Die liet de toekomst van de techniek zien. De komst van de bionische dokter is aanstaande, concludeert Wardak.

"Hoe gaan we zo'n verhaal nu aan studenten en collega's vertellen?", vroegen Sharif Wardak en zijn IWOO-collega's zich af tijdens de evaluatie aan het eind van Exponential Medicine. Ze stuiterden van enthousiasme. Maar stelden ook nuchter vast: "Overbrengen van wat mogelijk en wenselijk is voor ons een zoektocht die we nog lang niet hebben volbracht."

---

Op 11 december 2014 organiseert Skipr voorafgaand aan het Skipr 99 event een masterclass disruptive innovatie & e-health. De basis voor de masterclass is de door de Nederlandse delegatie opgehaalde informatie op het Exponential Medicine congres (voorheen Futuremed) in San Diego. U kunt hierbij aanwezig zijn. Meld u vandaag nog aan >>>

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top