ACTUEEL

Verbeet en Rinnooy Kan commissaris Siemens

Oud-voorzitter van de Tweede Kamer en huidig voorzitter van de NPCF Gerdi Verbeet en voormalig SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan treden toe tot de raad van commissarissen van technologieconcern Siemens Nederland. Dat heeft de onderneming, onderdeel van het gelijknamige internationaal opererende Duitse concern, vrijdag bekendgemaakt.

Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en voormalig SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan treden toe tot de raad van commissarissen van technologieconcern Siemens Nederland. Dat heeft de onderneming, onderdeel van het gelijknamige internationaal opererende Duitse concern, vrijdag bekendgemaakt.

Van der Veer

Verbeet en Rinnooy Kan zijn per 1 december benoemd als opvolgers van werkgeversvoorzitter Hans de Boer van VNO-NCW en voormalig KPMG-topman Ben van der Veer.

Siemens Nederland was het afgelopen boekjaar, dat liep tot eind september, goed voor een omzet van 969 miljoen euro en een nettowinst van 81 miljoen euro. Het boekjaar werd afgesloten met een recordorderontvangst van 2,9 miljard euro. Dat kwam vooral door twee megaopdrachten voor de bouw van windparken. Verder haalde het concern ook een aantal belangrijke opdrachten binnen uit de gezondheidssector. Siemens heeft in Nederland 2300 werknemers. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top