ACTUEEL

Landelijk adviescentrum kindermishandeling van start

Op 12 december gaat het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling (LECK) van start. Bij vermoeden van kindermishandeling kunnen zorgprofessionals advies aanvragen van kinderartsen en forensisch deskundigen.

Binnen het LECK werken het Emma Kinderziekenhuis/AMC, het Wilhelmina Kinderziekenhuis/UMCU, het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en het Nederlands Forensisch Instituut samen. Dat meldt AMC in een persbericht.

Pediatrie

In het centrum zitten specialisten in de klinische en forensische pediatrie. Professionals op het gebied van letselduiding, ongevalsmechanismen en juridische context zijn er vertegenwoordigd. Artsen die kindermishandeling vermoeden, kunnen 24 uur per dag het LECK bellen. Zij krijgen dan rechtstreeks contact met een gespecialiseerde kinderarts van een van de drie deelnemende ziekenhuizen. Ook kunnen zij overleggen met forensisch artsen van het NFI.

Het LECK is uitsluitend bereikbaar voor medici en fungeert niet als meldpunt. Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) blijft daarvoor de aangewezen instantie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top