ACTUEEL

Noorderboog en Isala bekrachtigen fusie

Zorgcombinatie Noorderboog en Isala hebben op 19 december de handtekening gezet voor de bestuurlijke fusie met ingang van 1 januari 2015. Hiermee is de fusie bekrachtigd en gaan Noorderboog en Isala samen verder.

De fusie past in de strategie van Isala en Noorderboog om in de regio het beste aanbod van basis- en topzorg te leveren. De fusie leidt tot één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. De ouderenzorg (VV&T) van Noorderboog wordt een aparte organisatie binnen het concern. Het uitgangspunt van de nieuwe organisatie is ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’. Door de fusie en de spreiding van zorg over vijf locaties verwachten de ziekenhuizen te kunnen blijven staan voor de kwaliteit en bereikbaarheid van de ziekenhuiszorg in de regio’s.

Toekomstbestendig 

“Alle voorbereidingen voor de fusie zijn nu gereed. Noorderboog is toekomstbestendig, zowel in kwalitatief opzicht als qua doelmatigheid en klantgerichtheid”, aldus scheidend bestuursvoorzitter Lidy Hartemink van Zorgcombinatie Noorderboog. “Met de fusie is mijn taak daarmee afgerond.”
Ook bestuursvoorzitter Rob Dillmann van Isala is verheugd. “Ik kijk uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s uit Meppel. De eerste positieve ervaringen hebben we al opgedaan. Een aantal specialismen werkt al intensief samen. Nu gaan we aan de slag om beide ziekenhuizen nog verder samen te laten werken. Een mooi perspectief.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top