ACTUEEL

Kentalis en Talant werken samen in dovenzorg

Kentalis en Talant gaan samenwerken in de zorg voor dove kinderen met verstandelijke beperking. Daardoor gaat de zorg voor deze doelgroep ook door als ze volwassen zijn.

De organisaties tekenden op 19 januari een intentieverklaring.

Volwassen

Kentalis en Talant gaan geschikte woonruimte voor de jongeren zoeken als zij ‘uitbehandeld’ zijn als ze volwassen worden.  De combinatie aan beperkingen die deze kinderen en jongeren hebben, maakt het vinden van een geschikte woonplek moeilijk.

Communicatie

De kinderen en jongeren wonen bij Kentalis in Vries en krijgen daar ook behandeling. Hun ouders hebben een belangrijke rol gespeeld in de keuze voor Talant, onderdeel van Zorggroep Alliade, als samenwerkingspartner. Talant biedt de cliënten straks huisvesting, woonbegeleiding, arbeidstoeleiding, werk en dagbesteding. En Kentalis blijft expertise op het gebied van taal en communicatie leveren.

Verklaring

De intentieverklaring is getekend door Paul van der Wijk, raad van bestuur van Kentalis, regiodirecteur Hendrik van der Wijk van Kentalis, Wilfred Juurlink, raad van bestuur van Zorggroep Alliade en regiodirectreur Oedo Zwart van Talant.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top