Finance

Adviserende oud topman valt niet onder WNT-norm

Topfunctionarissen die na hun vertrek een adviseursfunctie blijven vervullen binnen dezelfde organisatie, vallen niet onder de WNT-normering. De bezoldiging moet wel vermeld worden in het jaarverslag onder de noemer gewezen topfunctionaris. Dit blijkt uit antwoorden van Minister Plasterk op Kamervragen over de bezoldiging van oud-bestuurder Paul Spronken van GGZ-instelling Reinier van Arkel.

In december 2014 meldde RTL Nieuws dat Spronken twee ton verdiende voor 1 maand werk. Dat zou blijken uit het jaarverslag van Reinier van Arkel over 2013. Spronken nam per 1 februari 2013 na 17 jaar afscheid als bestuurder van Reinier van Arkel.

Verantwoord

"Volgens informatie verstrekt door de raad van toezicht, is betrokkene daarna in dienst gebleven en heeft hij werkzaamheden verricht met een substantieel tijdsbeslag. Per 1 februari 2013 wordt betrokkene als gewezen topfunctionaris aangemerkt. De bezoldiging van gewezen topfunctionarissen wordt niet door de WNT genormeerd, maar moet wel worden verantwoord," stelt Plasterk in zijn antwoord op de vragen van Kamerleden Kerstens en Tanamal van de PvdA.

Tot augustus 2013 was Spronken nog verantwoordelijk was voor het overleg met de geneeskundigen van de instelling. Ook was hij actief als adviseur voor een aantal projecten, waaronder een samenwerkingsoverleg met vier andere Brabantse GGZ-instellingen.

Reinier van Arkel levert jaarlijks psychiatrische hulp aan zo'n 11.000 cliënten in Brabant. Bij de instelling zijn ongever 1800 mensen in dienst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top