ACTUEEL

Genomineerden Reumafonds Support Awards bekend

Uit 106 kandidaten zijn er zes genomineerd voor de Support Award van het Reumafonds. Reumapatiënten kunnen jaarlijks hun werkgever voordragen om in aanmerking te komen voor de award. Uit hun verhalen blijkt hoe essentieel de steun van collega’s voor hen is om aan het werk te kunnen blijven.

Waardering

Zo is werknemer Ton Gerris uit Weert voor 80 tot 100 procent afgekeurd doordat hij een vorm van reuma heeft. Door extra aanpassingen kan hij drie dagen blijven werken. Gerris gaf zijn collega's op als blijk van waardering.

Selectie

Bij de selectie van de genomineerden is gelet op diverse aspecten. Ten eerste de reden van aanmelden voor de Support Award. Hierbij zijn de inspanningen van collega’s en leidinggevende van belang en de heersende cultuur binnen het bedrijf. Deze maken het immers voor chronisch zieken mogelijk te blijven werken. Verder telt de toepasbaarheid van de verhalen op andere werkomgevingen (en hiermee de voorbeeldfunctie) en de herkenbaarheid van de functie en/of het bedrijf voor het algemene publiek. Tenslotte moeten de bedrijven bereid zijn om de boodschap uit te dragen de rondom reuma en werk.

De genomineerde bedrijven zijn Defensie Commando DienstenCentra in Eindhoven, Garagebedrijf Langenkamp & Van Steen in Nieuw Vennep, Lloyd’s Register Nederland in Rotterdam, Randstad Techniek in Hengelo, Stichting Combiwel in Amsterdam, Thijs Expeditie in Weert.

Op donderdag 5 februari maakt de jury de winnaar bekend. Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in het gebouw van de Sociaal-Economische Raad in Den Haag.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top