ACTUEEL

18 Jaar voor moord gehandicapte stiefdochter

Geert W. (46) uit Groningen moet achttien jaar de cel in, omdat hij zijn verstandelijk gehandicapte stiefdochter Daniëlla heeft gedood. Ook krijgt hij tbs. De rechtbank in Groningen legde hem donderdag die straf op.

De straf is hoger dan de eis. Het Openbaar Ministerie had veertien jaar cel en tbs tegen de stiefvader geëist, maar de rechtbank vond dat dat geen recht deed aan het zware geweld.

De moeder krijgt acht jaar cel voor medeplichtigheid aan moord op Daniëlla, omdat ze niets had gedaan tijdens de zware mishandelingen. Ook haar straf is hoger dan geëist. Tegen haar was vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, geëist.

Het slachtoffer, Daniëlla van Bergen (20), werd in de zomer van 2013 met een honkbalknuppel doodgeslagen. In de weken voor haar dood moest ze vrijwel om de dag zwaar geweld doorstaan. De rechtbank in Groningen spreekt van 'een laffe moord' en stelt dat de stiefvader het leven van Daniëlla tot een hel heeft gemaakt.

Uit rapportages is gebleken dat de hulpverlenende instanties ernstig zijn tekortgeschoten bij het gezin. Volgens het onderzoek van drie rijksdiensten had de veiligheid van het verstandelijk gehandicapte meisje 'onvoldoende prioriteit', ondanks diverse meldingen bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top