ACTUEEL

Levensfasebeleid obstakel in cao gehandicaptenzorg

Bij de onderhandelingen over de nieuwe cao gehandicaptenzorg staat verdeeldheid tussen de vakbonden over het levensfasebeleid een akkoord in de weg. Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) bracht maandag tijdens de cao-onderhandelingen namens de werkgevers een voorstel uit over het levensfasebeleid. De bespreking van deze bieding werd volgens VGN ernstig belemmerd door de verdeeldheid bij de vakorganisaties.

Nieuw levensfasebeleid

Na de herstart van het overleg in het voorjaar hebben de partijen afgesproken eerst een nieuw levensfasebeleid in detail uitwerken. Hiervoor is externe hulp ingeschakeld. De partijen hebben met PGGM HR Advies een intensief traject doorlopen. PGGM HR Advies heeft ook bij het overleg over de cao ziekenhuizen en de cao GGZ ondersteuning geboden. In het verlengde van dit traject heeft VGN maandag een bieding uitgebracht.

Gezamenlijk optrekken

Ondanks VGN’s oproep aan de vakbonden om constructief en gezamenlijk op te trekken, was hier maandag geen sprake van. “De indruk ontstond dat de onderlinge wil om een akkoord binnen bereik te brengen er bij de vakbonden niet was”, laat VGN weten in een persbericht. Jan Fidder, leider van de VGN-delegatie: “Het was en is onze overtuiging dat we er met focus, regie en eendrachtig optreden van vakbondszijde in een halve dag uit kunnen zijn.” Op 28 september staat een volgend overleg gepland tussen VGN en de vakbonden CNV Publieke Zaak, Abvakabo FNV, NU'91 en FBZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top