Tech

Cordaan voor ICT in zee met Centric

Zorginstelling Cordaan neemt een informatiesysteem van ICT-dienstverlener Centric in gebruik voor de huuradministratie. Voorheen hield de instelling de administratie van tweeduizend woningen bij in Excel.

Cordaan zal het systeem inzetten voor de aanhuur, verhuur en beheer van haar vastgoed. Cordaan neemt het systeem van Centric, Key2Wocas, af uit de cloud. De instelling heeft dat ook geen eigen hardware nodig. De implementatie van het systeem neemt vier maanden in beslag. Centric verwacht dat Cordaan begin juli met Key2Wocas aan de slag kan.

Met het scheiden van wonen en zorg in januari 2013 kregen zorginstellingen de verplichting de geleverde zorg en kosten voor wonen los te administreren. Cordaan hield de huuradministratie in eerste instantie in Excel bij, maar besloot te professionaliseren. Op zoek naar de meest geschikte vastgoedsoftware startte Cordaan een selectietraject waaruit Centric met informatiesysteem Key2Wocas als beste naar voren kwam.

Kernsysteem

Key2Wocas is een voor woningcorporaties en zorginstellingen ontwikkeld bedrijfsinformatiesysteem, dat de operationele bedrijfsprocessen ondersteunt. Het is gebaseerd op een kernsysteem en een centrale database waarin de gegevens, kernactiviteiten en documenten voor wonen, vastgoed en financiën maar eenmalig hoeven te worden vastgelegd. Het is volledig geïntegreerd met mobiele oplossingen voor buitendienstmedewerkers, portalen voor huurders, aannemers en deurwaarders en MS Office-producten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top