Finance

BNG financiert bouwprojecten SVRZ

De Stichting voor Regionale Zorgverlening in Zeeland (SVRZ) heeft een financieringsarrangement met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) afgesloten ter waarde van 103,5 miljoen euro. Met dit geld wil de SVRZ de komende drie jaar haar bouwprojecten realiseren.

Lastig leenklimaat

Bob Marcusse, controller bij SVRZ, zegt op de site van BNG: “SVRZ wil de komende jaren een groot aantal zorgprojecten realiseren waarvoor externe financiering nodig is. Het bleek niet makkelijk, zoals voorheen, om deze te verkrijgen. Vrijwel alleen BNG kan ons leningen verstrekken met de door ons gewenste looptijden en tarieven.”

Netwerk van zorgvoorzieningen

SVRZ bouwt aan een netwerk van kleinschalige zorgvoorzieningen in Zeeland. Het gaat om zowel vervanging van bestaande voorzieningen als nieuwbouw op Schouwen-Duiveland. Mirjam Drost, voorzitter directie SVRZ: “Het is een alternatief op de grootschalige ouderenzorg in verpleeghuizen. Door spreiding van ouderenwoningen in woonwijken blijven de bewoners in contact met hun sociale omgeving. Een mens is het gelukkigst als hij zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving van familie en vrienden kan blijven wonen.  Naast vervanging van bestaande voorzieningen willen we dit concept ook realiseren op Schouwen-Duiveland. Hiervoor zijn inmiddels plannen gemaakt en met dit financieringsarrangement hebben we de financiering van ook deze plannen geregeld.”

Het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WfZ) is bereid de financiering te borgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top