ACTUEEL

Medewerker Leger des Heils diende valse pgb-facturen in

Het Leger des Heil heeft een administratief medewerker op staande voet ontslagen. Hij heeft in zes jaar 850.000 euro aan geld verduisterd, zo meldt de Volkskrant. Het Leger des Heils heeft ook aangifte gedaan bij de politie.

De zaak kwam eind vorig jaar aan het licht toen de man, die op afdeling jeugdbescherming werkte, ziek was en een collega zijn werk overnam, schrijft de Volkskrant.

Uit onderzoek blijkt dat de man facturen heeft vervalst die lijken op facturen van zorgaanbieders. Hij wekte de indruk dat de nepfacturen voor de pgb-administratie waren bestemd. Door de combinatie van nepfacturen en het vervalsen van handtekeningen heeft hij zo geld naar eigen rekeningen laten overschrijven.

Ontslagen

Het ging om nepfacturen die weliswaar via de pgb-administratie liepen, maar er is op geen enkele manier geld van of voor cliënten verduisterd, volgens een woordvoerder van het Leger des Heils. De organisatie zegt de schade op de ontslagen man te verhalen en heeft de interne controleprocedures aangescherpt.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

http:// StopFraude.nu

8 april 2015

Ongelooflijk dat iemand het over zijn hart verkrijgt zo'n organisatie te benadelen. Laat staan voor dergelijke enorme bedragen, hij heeft blijkbaar te lang door kunnen gaan. Dit kan voorkomen worden door bij het geringste vermoeden van fraude dit te melden. Ook een vermoeden van fraude melden? Ga naar www.stopfraude.nu

Top