ACTUEEL

Wilna Wind neemt afscheid van NPCF

Per 1 september 2015 neemt Wilna Wind afscheid van Patiëntenfederatie NPCF. Wind begon in november 2010 als algemeen directeur, en was sinds september 2014 directeur-bestuurder. Na vijf jaar draagt Wilna Wind het stokje over, zo maakt de patiëntenfederatie bekend.

Wind kijkt terug op een enerverende periode. "De patiëntenbeweging in Nederland heeft zich de afgelopen jaren flink geroerd, en dat was nodig", zegt zij. "Een ingrijpende stelselwijziging, bezuinigingen en de machtige posities van zorgaanbieders en zorgverzekeraars maken het noodzakelijk om constant de positie van de patiënt te bewaken en te verstevigen. Patiëntenorganisaties spelen daarin een sleutelrol. Ik ben daar met veel plezier onderdeel van geweest en constateer gelukkig dat we flinke stappen hebben gezet. Maar er is nog heel veel werk te doen."

Vasthoudend en tomeloos

Gerdi Verbeet, voorzitter van de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie NPCF, is Wind dankbaar voor haar vasthoudendheid en haar tomeloze inzet. "Wilna Wind heeft een bepalende rol gespeeld", zegt Verbeet. "Daar ben ik erg trots op. Op tal van onderwerpen is de inbreng van patiënten bedongen, en dat werd hoog tijd. We kijken uit naar een opvolger die dit samen met ons wil uitbouwen, want juist nu is het van belang dat we doorpakken."

'Prachtig'

Over haar plannen voor de toekomst zegt Wind: "Eerst afkicken van een prachtige organisatie met fantastische medewerkers en Raad van Toezicht. Ondertussen een paar wandelschoenen verslijten. En daarna? De tijd zal 't leren, het zal vast weer iets maatschappelijks zijn."

Wind werkte voor haar overstap naar de Patiëntenfederatie als Cao-coördinator bij de vakcentrale FNV. Tussen 2002 en 2005 werkte zij voor het adviesbureau Berenschot, en als commercieel directeur bij adviesbureau Basis & Beleid. In de jaren daarvoor was zij in management- en bestuursrollen actief bij FNV Bondgenoten.

Onlangs nam ook adjunct-directeur Jacqueline Baardman afscheid van de NPCF. Zij is sinds 1 april sector manager programma's bij GGD Hart voor Brabant.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Sporen

8 april 2015

Mijn inschatting is dat dit geen vrijwillig vertrek is en dat er voor betaald is net als destijds bij de vakbond.

Top