HRM

Mogelijk ontslag voor 55 thuishulpen TDC Hardenberg

Voor 55 vaste medewerkers van Thuiszorg Dienstencentrale in Hardenberg dreigt ontslag. Dat heeft de thuiszorgorganisatie uit Steenwijk, met werkgebieden in Drenthe en Overijssel, bekend gemaakt.

Het gaat om medewerkers die uitsluitend schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren bij thuiszorgcliënten en verder geen begeleidende taken hebben. Die werkzaamheden worden vanaf 2016 niet meer door gemeenten vergoed en dat kan verstrekkende gevolgen voor de werkgelegenheid bij TDC hebben, zo meldt RTV Oost. 

In overleg met de gemeente Hardenberg wordt gezocht naar een oplossing voor de thuishulpen. Zo zouden ze er andere taken bij kunnen krijgen, zoals zorgtaken op het gebied van psychische begeleiding of praktische hulp bij de administratie van met name oudere cliënten. Maar niet alle huidige TDC-medewerkers zijn daarvoor opgeleid, en dus lijkt ontslag voor een deel van hen onvermijdelijk, aldus RTV Oost.

---

Hoe overleven zorgaanbieders de transitie in de langdurige zorg? Hoe lukt het om zich snel en adequaat aan te passen aan gewijzigde omstandigheden?  Wat kunt u leren van uiteenlopende keuzes. Op 12 juni organiseert Skipr het congres “Transitie is nog lang geen transformatie”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top