HRM

Laatste reumatologen verlaten ADRZ

De laatste twee reumatologen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) stappen woensdag over naar de nieuwe reumakliniek Reumazorg Zuid West Nederland. Behalve de reuma-artsen raakt het ziekenhuis ook de reumaverpleegkundigen kwijt aan de kliniek.

Het vertrek van de reumatologen betekent voor het ziekenhuis een verlies aan inkomsten, zo meldt Omroep Zeeland. De reumatologie draaide 2,5 procent van de omzet van het ziekenhuis. ADRZ wil op korte termijn een nieuwe reumatoloog aanstellen. Die zou op 1 mei moeten beginnen. Later dit jaar, mogelijk in september, moet een tweede reumatoloog worden aangesteld.

De nieuwe reumakliniek Reumazorg Zuid West Nederland heeft op 1 januari de deuren geopend. Alle vier Zeeuwse reumatologen en drie reumatologen uit West-Brabant hebben zich daarbij aangesloten.

Conflict

De reumatologen hadden eigen spreekkamers willen hebben binnen het ADRZ, zoals de reumatologen in ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen die hebben. In september ontstond er echter een conflict met de Raad van Bestuur van het ADRZ. Eerst ging dat over geld. Het ziekenhuis eiste volgens de reumatologen een te hoog bedrag. Daarna wilde het ADRZ de medische dossiers van reumapatiënten van het ziekenhuis niet delen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top