Finance

De Nieuwe Apotheek krijgt uitstel van betaling

De Nieuwe Apotheek heeft uitstel van betaling gekregen. Het bedrijf dat de apothekersmarkt wilde opschudden, verwacht binnenkort met nieuwe investeerders een doorstart te maken.

Dit meldt RTL Z.

Hans Boerema en Marijke Dirksen, die eerder privéklinieken en een succesvolle medische groothandel hadden opgezet, richtten De Nieuwe Apotheek in 2013 op. Bij het bedrijf kunnen huisartsen en gezondheidscentra medicijnen voor hun patiënten inkopen zonder tussenkomst van de traditionele plaatselijke apotheek.

De Centrale Apotheek

De Nieuwe Apotheek ontstond na het faillissement in 2013 van een vergelijkbaar en omstreden initiatief van Boerema en Dirksen: De Centrale Apotheek. Dat bedrijf kampte jarenlang met hevig verzet van de gevestigde apotheken, die onder meer waarschuwden voor de gevaren rond medicatieveiligheid.

Boerema en Dirksen zetten door en begonnen in 2013 opnieuw, met De Nieuwe Apotheek. Dit bedrijf heeft inmiddels uitstel van betaling gekregen. Volgens Marijke Dirksen is dit het gevolg van tegenvallende groei. "De omzet steeg langzamer dan verwacht, waardoor onze investeerders nerveus werden. Omdat onze verhuurder de huurpenningen opeiste, moesten wij uitstel van betaling aanvragen."

Doorstart


Dirksen rekent op een doorstart. Momenteel spreken zij en Boerema met nieuwe investeerders, ze verwachten binnen zes weken meer bekend te maken. Volgens Dirksen wil De Nieuwe Apotheek in de toekomst apotheken met een gebrek aan schaalgrootte overnemen. "Zo kopen wij omzet. Maar daarvoor hebben wij wel investeerders nodig met diepere zakken en een langere adem."

Volgens Dirksen staken de huidige investeerders een half miljoen in De Nieuwe Apotheek, maar heeft het bedrijf voor de komende jaren behoefte aan 3,7 tot 4 miljoen euro. Ze praat met potentiële nieuwe investeerders. Welke dat zijn, wil Dirksen niet zeggen. Zorgverzekeraars zijn het volgens haar zeker niet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top