Tech

Darmkankerregistratie slaat brug naar pathologie

De landelijke pathologiedatabank PALGA (Pathologisch Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief) en DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing) hebben een koppeling tot stand gebracht. Dankzij de koppeling groeit de kwaliteit van de data en daalt de registratielast.

Door de koppeling kunnen pathologiegegevens eenvoudig worden overgenomen voor de darmkankerregistratie DSCA (Dutch Surgical Colorectal Audit).Dit verhoogt de kwaliteit van de pathologiedata in de registratie en verlaagt de registratiedruk binnen de ziekenhuizen, zo stellen beide partijen. De koppeling met de DSCA is de eerste in een serie koppelingen tussen PALGA en de verschillende kwaliteitsregistraties binnen DICA. Naar verwachting volgen er dit jaar nog twee koppelingen met kwaliteitsregistraties: de DGOA (Gynaecologische oncologie) en de DUCA (Maag- en slokdarmkanker). De koppeling is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).

Terugkoppeling

DSCA (Dutch Surgical Colorectal Audit) is een kwaliteitsregistratie opgericht door verschillende beroepsgroepen, waaronder chirurgen en pathologen. Het doel van de DSCA is de kwaliteit van alle darmkankeroperaties in Nederland inzichtelijk te maken. De gegevens worden periodiek teruggekoppeld naar zorgverleners om zo de kwaliteit van zorg te verbeteren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top