ACTUEEL

Zorgverzekeraar CZ zegt ADRZ-topman wacht aan

Zorgverzekeraar CZ heeft geen vertrouwen meer in bestuursvoorzitter Huybert van Eck van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). Dat meldt PZC. Een woordvoerder zegt tegen de krant dat CZ alleen bereid is om in het ziekenhuis te investeren als er een nieuwe bestuursvoorzitter komt.

"Wij zijn bereid tot een nieuwe investering in het ziekenhuis, maar niet met deze bestuursvoorzitter”, tekent PZC op uit de mond van woordvoerder Rik van Druten.  “Wij hebben dat duidelijk gemaakt, maar er is nog geen formele reactie op gekomen. Niet van de betrokkene, niet van het ziekenhuis."

Bij wijze van reactie eist het ADRZ opheldering van CZ. Het ziekenhuis is met name verbolgen over wat het ziet als een indirecte wijze van communiceren. “Er is ons nooit formeel verteld: wij willen dat uw topman weggaat", aldus een woordvoerder in PZC. ADRZ-bestuurder Claudia Brandenburg heeft inmiddels contact gezocht met CZ-topman Wim van der Meeren, aldus PZC.

Zorgorganisatie Tragel houdt op 18 juni een groot congres over 'De Zeeuwse zorg van morgen'

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

22 mei 2015

Boeiende interventie. Ik vertrouw erop dat dit in het vervolg ook andersom mogelijk is.

Ard Horst

22 mei 2015

Kan toch niet waar zijn dat zorgverzekeraar gaat bepalen wie bij onderhandelingen aan de andere kant van de tafel gaat zitten. De zorgverzekeraar is geen werkgever toch?

paul sloot

22 mei 2015

Ach over en weer ws niet zo bedoeld: biertje doen met zn tween of samen een duik doen in de zeeuwse wateren, leuk en goed voor de teambuilding

Top