ACTUEEL

OM eist cel en tbs tegen moeder

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een Zwolse moeder die ervan wordt verdacht dat ze haar twee kinderen ernstig heeft mishandeld. De zaak kwam vorig jaar zomer aan het licht na een melding bij het Bureau Jeugdzorg door de vader van het tienjarige zoontje. Dit meldt RTV Oost.

De 32-jarige vrouw zou de mishandelingen in 2013 en 2014 hebben gepleegd. Het jongetje vertelde tijdens een speciaal verhoor voor kinderen dat zijn moeder hem regelmatig sloeg, in zijn gezicht krabde, van het balkon dreigde te gooien en hem langdurig onder een koude douche zette. Zijn vijfjarige zusje vertelde soortgelijke verhalen. Ook de school van de kinderen trok aan de bel bij Bureau Jeugdzorg.

Bureau Jeugdzorg greep in en het OM startte een strafrechtelijke procedure. De vrouw zit inmiddels acht maanden in voorarrest. Het Pieter Baan Centrum in Utrecht heeft haar onderzocht. De vrouw is zwakbegaafd, heeft een borderline stoornis en lijdt aan psychotische wanen. De kans op herhaling zou groot zijn zonder behandeling.

Complot

De moeder ontkent de mishandelingen. Ze zegt dat ze haar kinderen wel eens bestrafte, maar niet op de manier waarop haar kinderen dat vertellen. Volgens haar smeden alle instanties in Zwolle een complot tegen haar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top