ACTUEEL

'Bruggenbouwer' Buiting gaat JBZ leiden

Piet-Hein Buiting is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Buiting volgt op 1 september Willy Spaan op die als bestuursvoorzitter onlangs overstapte naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

De functie van voorzitter van de raad van bestuur is sinds Spaans vertrek waargenomen door lid raad van bestuur Peter Langenbach. Langenbach vormt nu vanaf 1 september met de nieuwe bestuursvoorzitter BuiPiet-Hein Buiting - voorzitter RvB JBZting de tweehoofdige raad van bestuur.  

Buiting (53) studeerde geneeskunde, geschiedenis en bedrijfskunde en heeft ruime ervaring in de ziekenhuiswereld en zorgsector. De afgelopen twintig jaar was hij bestuurder van verschillende ziekenhuizen, waaronder het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, het Deventer ziekenhuis en Atrium Medisch Centrum. Momenteel werkt hij als interim bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.         

Daarnaast is Buiting actief als opleider, onder meer als kerndocent bij het Centrum voor Zorgbestuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), ten behoeve van MBA-Health, Topclass en Masterclass met als aandachtsgebieden internationalisering, strategie, verandermanagement, kwaliteit en veiligheid. Ook leidt hij, vanuit Tranzo (Tilburg University) en vanuit de Academie voor Medisch Specialisten, leergangen voor bestuurders en medisch specialisten in de zorg.

Eer

Buiting laat in een reactie weten het “een eer te vinden” om voor het JBZ te gaan werken. “Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de afgelopen jaren een uitstekende positie opgebouwd, met name op het gebied van kwaliteit en veiligheid van zorg”, aldus Buiting. “Een goede uitgangspositie voor de komende periode, waar er snelle ontwikkelingen zullen zijn in de zorg. Technologische innovaties, zoals e-health en gen-technologie zullen nieuwe mogelijkheden voor patiënten bieden. Zij zullen meer op hun persoonlijke situatie toegesneden behandelingen kunnen krijgen en veel meer regie over hun eigen zorg kunnen nemen. Zaak om als ziekenhuis samen met patiënten en andere zorgverleners, zoals de huisartsen, hier vorm aan te geven.”

Bruggenbouwer

De raad van bestuur is content met de aanstelling van Buiting. “Met zijn persoonlijkheid, die zich kenmerkt als faciliterend, inspirerend en gericht op samenwerken, kan hij de gewenste rol van bruggenbouwer naar alle stakeholders prima invullen”, reageert Peter Beckers, voorzitter van de raad van toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. “De raad van toezicht heeft ook alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking met Peter Langenbach, de zittende bestuurder. Om in wielertermen te spreken: wij verwachten dat ze samen hoge toppen zullen beklimmen.”    

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top