HRM

Ggz-kliniek ontslaat personeel na drugsgebruik

Ggz-instelling De Woenselse Poort in Eindhoven, waar onder meer tbs'ers worden behandeld, ontslaat acht medewerkers omdat ze tijdens een bedrijfsuitje drugs hebben gebruikt. Dat liet de instelling woensdag weten.

In De Woenselse Poort behandelt cliënten die daar na een straf-of civielrechtelijke maatregel terecht zijn gekomen. De instelling liet een paar weken geleden een onderzoek naar de personeelsleden instellen nadat de directie signalen kreeg dat er tijdens het uitje drugs waren gebruikt. "Het onderzoek heeft onder meer uitgewezen dat er tijdens het teamuitje sprake is geweest van (hard)drugsgebruik en dat collega’s onder druk gezet zijn waardoor verhoudingen ernstig verstoord zijn", zegt de directie van de kliniek.

Het gaat volgens een woordvoerster van de instelling om zowel mannen als vrouwen. "Dit is een bijzonder vervelende zaak. Maar door de uitkomsten van het onderzoek is dit de enige mogelijkheid. Er is geen enkel vertrouwen meer in deze mensen."

De Woenselse Poort kwam in 2011 al eens in opspraak toen SBS6-programmamaker Alberto Stegeman aantoonde dat hij eenvoudig drugs en vuurwapens naar binnen kon smokkelen. De kliniek zag zich daarna genoodzaakt samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie een onderzoek naar de toegangscontrole in te stellen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top