Finance

Charim en Vredenoord willen fuseren

Woonzorgcentrum Vredenoord en de christelijke zorggroep Charim hebben een intentieverklaring ondertekend om tot een fusie te komen. Dat hebben Paula Koeweiden, voorzitter raad van bestuur van Vredenoord en Henk Prins, voorzitter raad van bestuur van Charim bekend gemaakt.

Woonzorgcentrum Vredenoord is een zelfstandige christelijke zorgorganisatie met één locatie en zo'n honderd cliënten. De christelijke zorggroep Charim telt ongeveer 1300 cliënten, 1400 medewerkers en heeft vijftien locaties in Zeist, Woudenberg, Veenendaal, Renswoude, Amerongen en Rhenen.

In april maakten beide organisaties al bekend dat zij wilden onderzoeken of verdergaande samenwerking mogelijk is. Inmiddels lopen de onderzoeken en worden voorbereidingen getroffen om te fuseren. Een stuurgroep met diverse werkgroepen is daarmee bezig. De twee zorgorganisatie hebben de intentie om per 1 januari 2016 samen te gaan. Cliënten, medewerkers en andere betrokkenen zullen meegenomen worden in het proces.

Beide organisaties zien voordelen in een fusie. Vredenoord kan gebruikmaken van de deskundigheid, de ondersteunende diensten en zorgmogelijkheden van Charim, waardoor het aanbod voor cliënten wordt verbreed. Charim streeft naar meer spreiding van haar locaties in de regio Zeist en het behoud van een pluriform aanbod van christelijke zorg voor de ouderen in de regio.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top