ACTUEEL

Aantal werkloze artsen neemt toe

Het aantal afgestudeerde basisartsen dat werkloos thuis zit groeit snel. Ging het begin 2012 nog om 250 basisartsen, eind 2014 waren het er al 400. Ook zoekt een toenemend aantal basisartsen zijn heil in het buitenland, vooral in Duitsland, Zweden en Engeland, zo meldt Profnews.

De opleidingen geneeskunde moeten daarom 12 procent minder studenten gaan aannemen, zegt directeur Victor Slenter van het Capaciteitsorgaan, dat de ministers van dat de ministers van Onderwijs en Volksgezondheid adviseert over de omvang van medische opleidingen. Nu worden nog 3.050 studenten per jaar toegelaten, maar dat zouden er maximaal 2.700 moeten zijn, schrijft Profnews.

Het Capaciteitsorgaan heeft minister Bussemaker van Onderwijs herhaaldelijk gewaarschuwd voor het overschot aan artsen, naar eigen zeggen zonder reactie.  Ook het  advies om juist meer studenten tot de opleiding tandheelkunde toe te laten, omdat Nederland steeds meer tandartsen moet importeren, heeft de minister niet opgevolgd, aldus het Capciteitsorgaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top