ACTUEEL

WZA benoemt nieuwe toezichthouders

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) heeft per 1 augustus 2015 twee nieuwe leden van de raad van toezicht benoemd. Het betreft Eduard Klasen en Martin Sitalsing

Eduard Klasen is adviseur raad van bestuur bij het Leids Universitair Medisch Centrum en emeritus hoogleraar Management van Gezondheidsonderzoek bij de Universiteit Leiden. De heer Klasen is voormalig lid raad van bestuur en decaan van het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarvoor was hij onder andere algemeen directeur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Klasen wordt voorzitter van de raad van toezicht.

Martin Sitalsing is directeur-bestuurder van Jeugdbescherming Noord. Daarvoor was hij onder meer korpschef van de politieregio Twente en plaatsvervangend korpschef van de politieregio Friesland.

Vertrek

Klasen en Sitalsing nemen de plek in van Jopie Nooren en Leendert Klaassen. Klaassen vertrekt vanwege het einde van zijn tweede zittingsperiode, terwijl Nooren haar functie neerlegt vanwege haar benoeming als lid van de Eerste Kamer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top